room

Studions största tillgång är det stora inspelningsrummet. 90 kvm med 5,5 meter i takhöjd. Ljud får chansen att blomma ut ordentligt. Stora möjligheter för experiment med mickplaceringar.

Inspelningsrummet

Inspelningsrummet står på en egen betongplatta. Rummet har dubbla ytterväggar och tak. Minimalt med läck in och ut. Väggarna är av trä och kablerade för mikrofoner, högtalare, re-amping med mera.

 

Förstärkar-/sångbås

Det finns två förstärkar-/sångbås med fönster in mot inspelningsrummet, vilket innebär bra separation mellan instrumenten även om du trackar live. Behändigt om man vill gå in och laga några toner här och där.

 

Lyssning med Hearbackmixers

Under inspelningen mixar du din egen medhörning med Hearbackmixers. Det finns 5 st personliga mixers. Två hörlursutgångar i varje.

Möjligheternas rum

Stora inspelningsrummet har träväggar och vinklat och dämpat tak. Rummet är inte livlöst men heller inte resonant. Det mesta låter bra i rummet, rakt av. Sångpålägg sker oftare i inspelningsrummet än i sångbås.

 

Mikrofonplaceringar

En sak som är unik, och som jag hoppas att du tar dig tid att experimentera med, är alla möjligheter när det gäller mikrofonplaceringar. Ambiensmickar på läktaren, ute i köket eller i hallen på övervåningen kan addera mycket till din inspelning. Ett bra trumljud är inte så svårt att få till.

Det finns en hel del roliga och udda instrument att färga med. Timpani, pianon, orglar, stråkmaskiner, synthar med mera.

 

Analogt eller digitalt – valet är ditt

Du kan spela in på 2″ band eller digitalt. Tracka live eller spår för spår. Jobba med klick eller skippa det totalt. Valet är fritt. Och valen är många.

Teknik

Mikrofoner
Mycket Ehrlund-mikrofoner här, bland annat 2 st handbyggda rörmickar av Göran Ehrlund himself. Ett par Ehrlund EHR, 6 st Ehrlund -D och -E mickar, bandmickar från Beyerdynamics och GA, Shure SM7 och SM 57:or, Sennheiser, Röde med flera.

Låneinstrument
Premier Resonator trumset, timpani, congas, 2 akustiska pianon, synthar, stråkmaskiner, kontrabas, akustiska och elektriska gitarrer, elbas och mycket annat.

Förstärkare
Marshall, Bassman, Roland Jazz Chorus, Music Man och Acoustic. Allt från 60- och 70-tal.

Att låna mikrofoner, instrument och förstärkare ingår i dygnshyran och kostar inget extra!

Några kunder

Nyhetsbrev

Ibland kör jag en specialare med lite bättre pris. Ibland händer det något kul. Du vill väl inte missa chansen?

Frågor?

Hör av dig om du har frågor eller vill boka.
Använd gärna formuläret.
Det går också bra att ringa på 070-206 99 18 eller maila mig på ola@omnivox.nu